Wednesday, August 11, 2010

hajat yang tertunai

hye..salam..my dear blog..imiss u s0 much!!!
seriously,i miss u my dear..
lama gila xhupdate kisah hidup berumah tangga..opsss...kisah hidup alam remaja...hahaha
n seriously mcm bz gila..tp xda la sampai histeria (nak menunjukkan kegilaan)..
hari nie 1 ramadhan 1431 hijrah.. 1day da xbgun sahur..apa da..tp mlm b4 td0 da mentekedarah r0ti..s0,xdelah ralat sgt kalo xbgun p0wn..
n so sorry my dear,sbb mcm terlupa nak kejutkan pagi td..mmg dah bagun 4suku pagi,but then cam mamai2 n td0 balik..ahhaha..
cam biasa pg nieh duty aku ke reban ayam..mau bagi makan anak2 ayam yg kian membesar..dah 11-12 hari usia ayam tuh...da dekat 2 minggu aku jaga di0rg!! hahahaha..dah besar p0wn..

bali ja reban ayam..dah kul 8lebey..hmm,memandangkan sempena 1 ramadhan kami (dak DPPM SEM05) diberi cuti,s0 aku p0wn mula lah pk nak buat apa..
1st thins yg blegar lam kpala aku nak cuci kuda tunggangan aku..dah lama gila hajat nieh d0k bertangguh..sampai nek kuda p0wn rasa kesian..kesian..kesian..huhuhu..bayangkan aku balik sarawak 23 jun 2010,sampai ari nieh 11 ogos 2010 baru aku leh bermesraan dgn kuda aku..kuda..kuda..naseb ko lah..tp tetap menjadi p0000jaaaan hatikuh!! hahaha..sbb kemana2 saja aku bisa bawak dia..
cuci punya cuici..lap punya lap..sabun punya sabun..tiba2..TINGGGGGGGGGGGG!!!! ad0i! sakit mata weh..bercahaya..bersinar2...berkilau2...pehhh..bkilat tuh..hahahaha..(wal0p0wn ada sp0ra2 yg gedil aka ketegaq sampai dah bkarat) aku tetap sayang ko lah kuda purple!!
2jam jugak lah aku bergelumang bermandi manda ngn kuda aku kat blakang umah staf tuh..hahaha..
pakai helmet beb nak cuci kuda..mana lah tau kan,k0t2 si baju seragam terc0ng0k xp0wn sembunyi di balik semak tiba2 dtg menyaman,susah plak..susah plak aku nak tahan maki makian nanti..dah la puasa nieh..(cehhh)hahaha..s0,better ek0t sajalah peraturan agak gila sedikit nieh (atas galan xkira apa saja jalan kena pakai helmet)...hmmm..

dah 10lebey sampai bilik...malas nak mandi lg..rehat2 la dulu..n terpikirkan printer aku yg aku mastautinkan dia kat PCM,bandar bintulu nieh..ajak member,"j0m merempit!!!"hahaha
gil0sss..xd0k keje!! padahal study xabes lg..s0k pg nak test nieh..at 1st,member aku xnak..dia nak td0..td0 lebih baik dr merempit..hahaha (mmg p0wn sbb dlm td0 p0wn b0leh merempit..tp masa merempit xleh td0..kenyataan apakah ini???)
bila aku dah balik bilik el0k nak tuka baju,melalak2 dia nak ajak kuar..hohoho..oke3..s0,jd lah aku kuar g amek printer ucuk aku tuh..(tukar catrige jek p0wn)..n then teringin nak rasa nasi beriayani gam kat situ..hmm,nak beli ke xnak ek?? tiba2 aku terbeli lah plak..saja nak merasa..niat nak rasa..sbb b4 nieh dgr org ckp sedap..
ok,mmg sedap p0wn..duit p0wn sedap jugak..
mybe ini kali pertama dan yg terakhir..hahaha (statement!!!!!)

so,ape yg aku dah buat,cuci kuda tunggangan yg dah bertangguh sebulan lebey n amekk printer ucuk (sbb byk esemen w0000..) n juge makan nasi beriyani gam (1st n the dast 0ne..)hahaha
s0,es0k p0wn ada hajat jugak..nak jawab pekse dgn tenang..kal0 xtenang,abes suma aku baca jd blank..berkatilah hambaMu ini Ya Allah..amin amin amin....

cite pasal K pas2 nieh okie???
hahahaha

salam sayang,
shuhashuhi

3 comments:

shUhashUhi said...

byk bet0i salah eja..s0rry ya..

Hapiz Rahman said...

sama la.. aku pun lama tak hupdate blog. gila banyak sawang. :)

xpalah salah eja.. takde sapa marah cik.. :)

shUhashUhi said...

hapiz : hahaha,mmg bersawang..tp kdg2 saja nak bg terupdate,just c0py cite2 yg best jek..huhu..at least xmati...a'ah kan..sape nak marah..blog sendiri..hahaha

Post a Comment

baby ucuk & me

baby ucuk & me
love each 0ther

:: my ucuk & me ::

Agak2 bila si shuhashuhi nie akan capai target berat badannya??

~~titipan CINTA sampai nanti sampai MATI~~'s Fan Box

CHUBBY GIRL'S BUFDAY