Wednesday, May 19, 2010

per0t terkejut???!!!

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0nce again,banyaknya makan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OMG!!!!!

banyak sgt dah snack(bukan snake ya tuan2 dan puan2..sy masih waras..byk lagi ayam dan udang yg b0leh di telan..) mas0k lam per0t nieh...
haiyahhhhhhhhhhh....

dok saja makan...dok makan saja...dok saja makan...arghhhhhhhhh!!!!
tensi tensi...sabaq la per0t oi...
hahahaha
walop0wn baru ja sudah makan...
n0w!!!

baru sudah makan...
5.30 pagi...
el0k sudah ja aku basuh pinggan di dapur,ter0s mencacakkan diri mas0k ilik n make dis entry...
uwaaaaaaaaaaa............... =(
sahur la weyh...
igt aku da ilang akal kah every h0urs nak makan???
hahahaha
tp b0leh jd jugak kan...
hehehehehe

apa yg aku da sumbat lam per0t nieh???
start dr pagi 19/05/10

10.30 pagi
bagun2 ter0s makan snack..munchy's muzic...ala,wafer cubes yg perisa hazelnut tuh...makan bape ketul ntah...(kan dia cubic size...)...pas2,makan ubat...mmg timing dia dah...(dia=ubat)
hahahahahaha...pas2,pelahap 1/2 biji telur g0reng yg ada lam bungkusan nasi pagi tuh,telur g0reng je okeh...(lam nasi bungkus tuh ada nasi,ayam g0reng seketul,telur g0reng separuh n sambal..ala2 nasi lemak la gak..abah yg beli b4 dia 0utstati0n..)...selebihnya aku bungkuskan balik..hahahaha..xr0sak la weyh..igt aku ter0k sgt ke hah???
pas2 adik aku balik mkn la...dia sgt baik..sbb habiskan makanan kaklongnyer..hahaha..thx adik!!!!

pas2,mas0k balik bilik...layan katil..tetttt..hahaha...ter0k2...tgah hari adikku pulang dari sekolah...(dari kota p0wn b0leh jugak) hehehe..dia mkn makanan aku..n ask me,apa nak di makan lg...what??? da makan p0wn tnya lagi...per0t cap st0king bet0llah...hehehe...ntah mcm mana,aku layan lagi katil..tetttt..hahaha..pas2,adik aku bg cite V3 samseng jalanan..cite farid kamil tuh habaq hang..hagagaga..(dah terikut ngn salah satu watak tuh habaq hang...) ngee3...
layan punya layan,mak aku balik dr skolah,then ajak mkn pasemb0r kat depan..mkn2....makan2...hahahaha..then mak ajak aku kuar beli apa yg patut..ikan kah,ayam kah,sayur kah..kat padang sera..mati2 aku igt ada pasar mlm..upanya gerai biasa yg mmg slalu jual stuff like dat..hehehe..barang basah la..hisyyy...

aku pakai cantik n0h habaq hang..hahah..kain yg ketat dah longgaq..hahaha...cheq suka cheq suka...ngee3..ok,ter0ver plak kat cnieh..

beli2..balik umah n mak ckp buat la cucuq ikan..apa tuh???
ikan yg di saluti dgn tepung n bahan rahsia..hahaha
kalo org pantai timur slalu lah buat cam nieh..bet0l kan???(sapa yg org sana,bet0lkan kalo salah k)..so,mkn lah cucuq ikan a.k.a. ikan g0reng tepung mlm tuh..2 ek0r 0keh..n aku plak buat murtabak megi..erk..sedap tau habaq hang...aku masak,mesti lah aku cakap sedap..xcaya tnyalah Font sizeadik aku..ngeee3...pas2 mkn buah manggis sket..beli kat padang sera td..then,mkn snack munchy's muzic lg..hahaha...pas2 mkn ubat...then..mas0k bilik tg0k m0vie,chatting,faceb00king,tagging,myspacing..hahaha...n blogging..n xtd0 ya tuan2 dan puan2 ini mlm..sampai lah kul 2.30 pagi,bagun makan ubat..nak ilangkan sakit,mesti mau ikut masa maaa...hehehe..pas2,kul 4.40 pagi,celapak aku p bilik mak..n then tnya nak p0sa dak?? ter0s aku bgegas ke dapur..nak buat nasi g0reng..tp dah prepare sket buat sayur campur utk aku makan..konon2,xm0 mkn nasi la kan..(bajet!!!)..dah siap nasi g0reng then aku buat sayur campur utk aku...sgt sedap bau n rasanya..
nasi dah depan mata..owh mak,sedapnya kaklong tg0k nasi nieh...mak aku s0h mkn sket..aku p0wn tanpa segan silu p mkn nasi g0reng yang sedap tuh...(angkat bakul kejap)..0whhhh tidakkkkkkkk!!! aku makan nasi..xpa2,sahur kan..so,sehari aku xleh mkn kan..ok lah,aku mkn nasi...dgn lahapnya..(sgt xs0pan)..lama gila kot xmkan nasi sebegitu rupa..huhuhuhu
tp xdilupakan..aku minum k0pi diet (ok2,bukan k0pi die,but diet k)aku...hahahaha...s0,segala macam nieh akan kembali stabil...

suma nieh gara2 aku dah tau berat aku skang brapa..konon2,sgt berasa menser0n0kkan hati bila dah tau berat sebenar xseperti yg di sangkakan..h0h0h0h0000000rayyyyyyy!!!!
jadi aku telah menjadi manusia yang lupa diri..makan tidak henti-henti...aduhhhhhhhhh...owh nafsu makanku...tlglah kawal sikit okeh...

nak capai target kan???
nak capai berat ideal kan???
haaaaaaa!!!! inilah masanya...lupakan yg sedap2...
(ceh,padahal baru sudah melantak nasi g0reng yg sedap gebushhhhhhh gebusshhhhhh tuh!!!!)
ok2...insaf ya shuha shuhi...
plezzz...insaf lah anda sekarang...
ya..aku kena disiplin lagi...haiyak...padahal,mcm dah ada ura2 yg aku akan tumbang sepanjang hari...hahahaha..sbb kurang td0 okeh...bukan terlebih td0..tp aku cuba lah ya...cuba utk mendisiplinkan diri n pemakananku...wakakakaka..(sikit punya skema daaaa)

nak pakai baju cantik kan????
TER0SKAN USAHA ANDA NURUL SHUHADA BINTI ROZI...
chaiy0kkkk2!!!!

kami (k0rang yg baca bl0g n all my supp0rterssssssssssss) yakin anda b0leh shuha!!!!

oke3,maceh2...aku c0ba..'c0ba kau c0ba'...haiyakkkk..ting,ket0k sket kpala tuh...

n utk pgetahuan k0rang yg baca entry aku yg sakit tuh..thx d0akan aku k..n0w im getting better...d0k mkn ubat n kurangkan aktiviti yg bisa memudaratkan..(eceh,minah ind0n sesat plakss)

dah,xm0 melalut panjang..

p/s:pada rakan blogger yg baca entry niehn sesape jek yg baca,plezzzzzzzzzz...dr0p la kata2 semangat kat aku sket...
uhuk3...sian bah sama aku...nda sapa peduli..(ecececehhh,ok2,aku dah mula melalut...)

salam diet
shuha shuhi ha hu hi

3 comments:

joegrimjow said...

banyak btol perkataan goreng

goreng = minyak = fat = kalori = gemok

;)

Mia-Ina said...

ala,xpe sesekali je menyentuh. normal la tu shue. dlm seminggu 1-2x je sentuh nasi at least 1/2 je dlm 1 bungkus..ok...yg ptg jgn la melantak sakan je.tu tabiaat x betul.

all the best dik...jgn pts smgt....pasti bolehnya la. kena mkn kerap, kang gastrik lak dik shue.take care

shUhashUhi said...

joegrimjow...

aduhh,tergeliat jari nak taip...
kalo g0reng tanpa minyak cam na plak???

kak mia...
hehehehe...ayat mau gempak kak..xkan nak ckp makan dgn s0pan..hehe...saje je tuh..hiperb0la sket...
nway,thx kak..'jgn putus smgt'..yeay!!!!
amin..amin..amin...
insyaAllah b0leh..

Post a Comment

baby ucuk & me

baby ucuk & me
love each 0ther

:: my ucuk & me ::

Agak2 bila si shuhashuhi nie akan capai target berat badannya??

~~titipan CINTA sampai nanti sampai MATI~~'s Fan Box

CHUBBY GIRL'S BUFDAY