Friday, June 11, 2010

pejuang cinta..chewahh!!

salam..
dear bLog..

huhu...cam ne nak mula nieh ea..
cite sal die jelah ea..

*10 Jun 2010*Khamis*
aku dpt call dr dia..dia gtau yg dia nak kena g kursus..huhu..kursus jauh lak tuh..kat sabah nun..
tgah hari tuh dia dah call..tp aku xjawab..sbbnye s0ra tgah serak lg..haha..malu seyh..aku pikir mesti pas2 tuh xp0wn mlm tuh ke dia akan call balik..(heh,pesal lak minah nieh asek tgu call jek??..hmm,ntah la..itu la yg menjadi rutin minah nieh spanjang bulan Jun nieh..) xpelah..aku jek yg tau kenapa..hmm,sambung balik..pastuh ptg tuh dia ada call lg..b4 maghrib..dia call n cakap serius giler..aik??pehal nieh..

hah,kenape ea??laaa..kan aku da gtau kat perenggan atas nun..haha..kena g kursus la..n then xdapat bhubung..n 1 lg yg sedihnya dia cakap kursus nieh 50-50..tau?? antara hidup n mati la..antara ada n xda.. h0h,sedih tuh bila dengar.. sayu jek rasa ati aku nieh..mcm sebak tau..tp xmeleleh p0wn air mata.. tiba2..ting!!!!! dapat idea,xkan nak sembang jek xde wat keje ann..so,aku p0wn menuju ke dapur..aku g cari bawang merah..hahaha..gp0wn td xsempat nak abeskan kupas bawang tuh..so,sambil2 sembang mender yg serius tuh..sambil aku kupas bawang la..tetibe kan..hiks hiks hiks..kupas bawang mmg menyedihkan heh..s0bs0bs0b...mengalir air mata aku..heh,sbbnye aku kupas bawang la..bukannye sedih sgt dia nak g kursus tuh..haha..eleehhh,dia lak b0leh wat tangkap2 buat cite aku nangis sedih sbb dia..hisy,sebab bawang merah yg tgah aku kupas la(ade la sket sbb dia..haha)..n then da dekat maghrib dia p0wn blah..i mean,endkan pbualan la..

pastuh tetibe lak ade lg call dr dia..dia cakap dia just nak cakap yg kalo dia xsempat g nak call aku mlm t,dia nak mintak maaf siap2 la kat aku,n b4 dia mintak maaf kat aku dia dah call maknye kat kg nuh utk mintak maaf la..adessssss..menyirap darah aku nieh..huhu..dah la tgah sedih kupas bawang nieh..sempat gak la kwn dia usik2 dia..hehe..biaselah..kalo tgah hangat mmg rasa cam xleh nak berenggang..hmm,yelah yelah..pas2 dah abes ckp..dia wat keja dia aku wat keja aku..haha..b4 dia letak,dia ckp pe.. "kalo sy selamat nanti,sy hantar awak gambar sy yg terbaru ea..".. sempat lg dia nak buat jiwa aku meruntun hiba,tp aku tau dia bukan sengaja n dia mmg bet0l2 mksudkannya..chewahhhhhhh..

mlm tuh tup2 dia call aku balik..10lebey kot..sembang punye sembang..dia ckp dia da abes kemas da brg yg nak bawak g sabah tuh..byk jugak la sembang..tp masa mlm nieh xdak la syahdu sgt pebualannya..ade la gelak tawanyer..huhu..sambil2 aku teman dia g kedai beli barang..(teman dlm fon jek)haha..sampai dia dah abes beli,siap komplen2 lg brg mahai lah menda lah..ganas giler komplen tuan punye kedai tuh yg cas mahai sgt..kedai bangla kot..ntah la..hehehe..yelah wak..aku dgr jek..sembang punya sembang lg.. nthen ntah kul bape ntah..sedih lak nak hang up..huhu..ada gak la dia ckp nak amek weekend nak balik kg jmpak aku n my family..gil0sss..xnak lah aku..kenape xnak??aku baru 20 thn la..blaja p0wn xabes lg..da nak jmpak2 nieh pe kes..haha..tetibe jek,terputus talian....uwaaaaaaaaaaaaaa.....hm,xpelah..tahan jek lah..gp0wn dia kena la td0 awal,sbb es0k pg2 lg dah kena lapor diri..b4 fly g sabah..huhu..tp sblm tuh sempat lg dia kata.."dapatkah kita menahan getaran rindu ini??chewahh!!" dia la cakap.. aku tukang dengar jek..hahaha

aku watpe lak??mlm tuh dgn sakit kepalanya,panas abes 1 badan dgn kepala jek..kaki plak sejuk panas semacam..h0h0h0h..dia lak nak g tglkan aku..chewahhh..cam ter0k sgt jek bunyinyer..td0 punye td0,xleh jugak nak lelapkan mata..pas2 baru teringat yg result final exam sem 4 da kuar..ape lg..drpd niat nak td0 tuh b0leh plak bjaga dat nite..chek punya chek..hampa..sbb result aku jatuh..bg aku result aku mmg ter0k..turun 0.4 drpd result aku yg aku d0k maintainkan selama nieh..huhu..xpa2,cuba lg sem depan..hmm,mana tau kan..tp aku p0wn terpikir gak nape aku nyer result leh d0wn..tp xpe,byk mana aku usaha,byk tuh lah yg aku dpt..kan?? ye,mmg aku bz tp xpelah..aku cuba lg next sem.. hmm,letih tg0k result aku p0wn td0..

*11 Jun 2010*Jumaat*
hari ku sunyi tanpa dia..chewahhhhh..mcm da kena tgl 20 thn dah..ngeee3..padahal baru sehari..ape aku buat sehari tuh?? tgah ari time sume xde,aiseehhh,sunyi la plak..amek hp..dgr balik suara dia..haha..rec0rd baik punye smlm..sbb dia yg s0h..mcm tau2 jek aku nieh nak dgr suara dia slalu..dgr punya dgr..berulang2 kali kot..ptg tuh rehat jap..g luar..saje test drive..haha..keta baru id0pkan r0adtax..aku s0h..sbb aku da xda transp0rt maaa..sedih2..mak aku pakai myvi..abah aku dah ada pajer0..tgl aer0back jek..huhu..b0lehlah walop0wn nak tekan pedal xbape nak panjang kaki nieh..haha..utk masa depan nieh..xde transp0rt susah nak gerak ar..dah abes test drive aku tlg abah aku angkut tebu mas0k lam keta..nak g umah kwn abah aku..nak t0mpang perah la..pokok tebu nieh blakang umah aku jek..adelah sket..

hah,mak aku balik maghrib tuh..yeye..mak da balik..leh aku turunkan tahta suri umah nieh kat mak plak selama dua ari nieh..haha..bkn pe,aku plak nak kuar jenjalan ngn kwn2 aku..lama xhang0ut sesame..uwaaaaaaaaaa...yelah kan..anak yg s0lehah nieh xpenah nak kuar xketahuan hala..hahaha..kuar bersebab jek..2p0wn byk kuar ngn family..yelah,aku kan family oriented.. bila mak balik,masak2 jap,hidang2,makan2,pas2 online2,gayut2(hah gayut jap ngn cikpah..my schoolmate f0rm 4 n 5 dulu nieh..dia balik umah dr kolej..so dia ajak aku kuar..yela,ari tuh ak da terlepas nak kuar sesame ngn dia..n bjanjilah kami dua nak g tg0k wayang ari sabtu mlm tuh..susah nieh,sbb aku xpenah kuar mlm nieh..but i'll try k)..

pastuh tetibe je masa aku tgah melalak lagu tangkap lent0k..(lagu pe?? lagu F0r The Rest Of My Life by Maher Zain & Beat Again by JLS..sedap..)aku dpt mail yg dia ada anta msg..chek2 inb0x..ehh,biar benar..adalah kepakaran dia tuh nak wat cane p0wn..di pendekkan cite..bgayutlah kami..wakakaka..kesian seharian xmkn..sbb xdak selera..bkn sbb aku xdak la..sbb aktiviti dia ari nieh terlampau memenatkan..ter0k sgt katanya..utk persediaan aktiviti utama es0knya..penerbangan udara..hmm,aku d0akan dia selamat lah hendaknya..
sbnrnye aku xsangka dia dpt call aku mlm nieh..b0leh x aku tnye dia.."wak,bile mase ea kite kapel??"..b0leh dia jawab pe.."eh??!!xkapel lg eh kite??"..haha..si0t jek dia ckp centuh..haha..tp d0k rindu2 cam dah bchentak bagai nak rak..haha..

b0leh lak dia cakap..jgn menangis tau kalo dgr berita muhammad sekian sekian mati lam latihan..hisy,kureng bet0l..rasa cam nak cubit jek mul0t tuh..hmm,tetibe lak dia tnye.."kenape dalam cinta mesti ada rindu ea..?"..aku cakap ar lumrah..haha..ntah,xdak jawapan sbnrnye..haha..aku men hentam jek..hmm,pastuh dia menyanyi lagi..buat pengetahuan anda2 sekalian,dia nieh pantang kalo bercakap xde nak nyanyi2..haha..nyanyi2 sp0ntan ke ade lirik yg bet0l ke..janji mesti kena ada dia nyanyi..xp0wn ade saje madahnye..sastera bet0l!!..haha..pandai men gitar..aku suke tuh..suka part nieh..haha..

ade lagi..dia ckp dia slalu tg0k gambar aku..aiyakk..*blushing* malu2..hah,nyanyi plakss dah..pastuh sambung sembang2 sket lg..sbb dah dekat kul 3pagi..dia perlukan td0 yg cukup utk aktiviti es0k..n then ade la ckp2 b4 end the call..pas2 xsempat aku nak kasi hadiah yelah nak kasi semangat utk es0k,talian ter0s terputus..so what cam i d0 lg kan..aku p0wn ada lah kat cnie..mengarang karangan yg xbrapa nk panjang nieh..snbrnya aku tulis nieh utk aku..kenangan dlm hidup aku..n aku xpaksa org lain utk tau..atau amek tau..aku xkesah sume tuh..sama ada dia nieh bet0l2 akan jd masa depan aku or x..ini semua adalah kenangan utk es0k hari..

p/s : k lah,ade masa nt aku cita lg keh..bg peminat setia blog aku jgn jemu tau..tp kalo jemu dah ngn cita aku,aku redha..chewahhhhhh..haha..xpa2,pas nieh kalo bleh aku nak mas0kkan ter0s rec0rd pbualan antara aku n dia lam blog nieh..tgu ea..xde kabel la nak transfer..m0rning all..mulakan hari anda dengan senyuman yg paling manis..hehe
n d0akan dia dpt buat latihan dgn jayanya..ku menanti kepulanganmu..chewahhhhhh!! hahaha

wif luv,
nurul shuhada rozi

4 comments:

dinda.teJa said...

nothing to pretend..
im a piece of my broken heart..
http://blogdindateja.blogspot.com/2010/06/piece-of-my-broken-heart.html

AISHA SAAD said...

tak sangkaa kau boleh habes baca citer kau nihh.
newayyy, wish him luck and dpt balikk jumpa hg.
heee~

shUhashUhi said...

dinda : huhu..xm0 la br0ken2 heart k..

shUhashUhi said...

aisha saad : w0w..sy saje tulis pepanjang..saje xnak bg org len hingin nak baca..xsangka awk baca sampai abes lak..hehe..mesti jenis minat membaca..kan?
hehe..thx wishkan dia..=)

Post a Comment

baby ucuk & me

baby ucuk & me
love each 0ther

:: my ucuk & me ::

Agak2 bila si shuhashuhi nie akan capai target berat badannya??

~~titipan CINTA sampai nanti sampai MATI~~'s Fan Box

CHUBBY GIRL'S BUFDAY