Monday, April 19, 2010

AYAT B4 & AFTER KAWEN


Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..

n0te 1 : aiseymennnn..hmm,mcm nieh ke slalunyer???? b4 kawen,manisssss..pas kawen,masyammm...alahai....mcm2...pepandai lah yer nak id0p...hehehe..m0ga apa yg k0rg dpt skang,berbahagialah hendaknya...(aku d0akan nieh,amin cpt!!!)hehehe
n0te 2 : ini adalah utk hiburan di kala stress nak baca n0te final..xda kena ngena ngn yg id0p @p0wb yg sudah tiada..harap maklum...hehehehe
n0te 3 : as usually..c0ntr0l jiwa,c0ntr0l hati,insyaAllah...abadi selamanya..aminnn...dan kepada rakan bl0gger,sila tinggalkanlah sedikit ulasan atau k0men sebagai jejak agar saya dpat ziarah ke bl0g anda pula..(rasa lah jugak diri dihargai..hehe)

wif l0ve~~
shuha shuhi

6 comments:

hentakbelipat said...

ini terbaek..hahaha...mcm ade pengalam je nihhahaha

shUhashUhi said...

ishhhh...kal0 sy mmg xde lah...hagagagaga...i xkawen lg la...nggeee3

Nashays said...

hahhaa...kesah benar neh

shUhashUhi said...

benar kah???

mRs. iRtiF said...

haaa...
meh la mlwt blog aq skali..
jd 1st follower skali..
xd org folw lg ni/..
cdey2..
hahah

shUhashUhi said...

haha..TQ2!!

b0leh2...tgu naa...

Post a Comment

baby ucuk & me

baby ucuk & me
love each 0ther

:: my ucuk & me ::

Agak2 bila si shuhashuhi nie akan capai target berat badannya??

~~titipan CINTA sampai nanti sampai MATI~~'s Fan Box

CHUBBY GIRL'S BUFDAY