Friday, April 9, 2010

**PART 1**

Ya Allah..
bantulah aku Ya Allah...
aku berm0h0n padamu Ya Allah..
apsal la aku xleh nak tumpu perhatian lam study nieh Ya Allah..
apsal aku asyik sgt ngn lappy aku nieh..
apsal aku xbaca nota nieh..
apsal aku mcm nieh..
apsal aku xmacam budak2 yang pandai..
yang bagus2 pointer diorg..apsal apsal apsal???
huhuhu...


(mmg salah ko p0wn shuha!!! sape s0h k0 men2 study la tol2!!! ngek la k0!! mmg padan muka lah kal0 k0 punya pointer d0wn sem nieh..suma sebab ko sendiri lah shuha!!!)


ad0iiiiiiiiiiiii...
cam na nieh..
aku nak kekalkan aku punya pointer 2..
aku xm0 d0wn..
sian mak ayah aku..
penat2 antaQ duit..


huh!!! lg 1..pasal diet aku..
apsal aku st0p diet ea??
sbb aku tg0k org mkn then aku p0wn nak makan..
ari nieh saja dah 2x aku mkn nasi weh...
byk lah tuh..
slalu shari skali jak..
nieh sampai 2x weh..
2x wehhh!!!!
aku ada terbaca 1 blog kakak nieh..
dia keja as a teacher kat skolah..mybe skolah rendah kot..
tp kan dia la nieh tgah on diet..
dr berat dia 60 skang dah tgal brapa tau dak???
dah tgl 48kg..

fuhhh....tp kan td punya cerita dia cita yg berat dia dah nek sket sbb diet dia xterkawal sket minggu nieh..xtau la sbb pa.. aku p0wn sama ja..mmg dah xterkawal p0wn..
berat kakak 2 da nek 2kg..da jd 51 kg...

haishhh..mmg xleh jd nieh..aku kena jugak diet!!!
ahahaha
diet yg mcm mana???
tp jgn sampai mbazir lak apa yg aku dah beli nieh..
s0,abeskan apa saja yg aku dah beli..i mean apa saja yang ada lam bilik aku n kat tempat aku nieh,...makan ja yg 2..jgn ngada2 nak amek yg len..jgn ngada2 nak beli makanan kat FC..
jgn ngada2 walop0wn skali..igt shuha!!!
awk 2 tembam giler skang..ubah la sket..
org xnak tg0k awk besar cam nieh tau..
nak cari baju p0wn susah..
haiyaaa...
mmg aku x nafikan ada ja mber2 aku yg ckp...


"weh.xyah la kuruih2..bukan cantik p0wn..xda shape..kering sgt xbest..xleh nak plok2 hg dah...mmg xsedap la kalo pelok hg pas nie..xleh da mcm teddy bear..."


haiy0hhh...sanggop!!
hahaha
mmg sanggop p0wn sbb depa dapat edap..aku dpat apa??
mmg sangat mengguris a.k.a mencalarkan jugaklah ati aku nieh...tp aku xla salah kan depa tuh..aku rasa aku di tipu dgn kata2 depa..dah2

aku nak kecikkan sket badan aku..2jaa
at least sng nak cari baju,senang nak buat apa2,senang nak kwen nt senang segala2nya...
xdak la aku mbazir sgt..dulu kwn aku ada ckp...


"gila lah hg nt masa nak kawen,jenoh laki hg nak pilih cincin yg besaq2 jari hang kan besaq2 n agak c0mei lah kan...kompom mahai punya cincin tuh."

xka gila depa ckp aku cam 2..
aiy000000hhhh..
sapa la nak jd laki aku nt p0wn xtau lg..

blajaq p0wn xabes lg nieh..
hai,nie mmg luahan hati n perasaan sunggoh2 nieh...


  1. shuha igt na..jgn beli mknan dah..kal0 nak beli p0wn leh beli buah ka apa ka..xpa..but plezzzzzzz stop mkn ayam!!!

  2. bj0ginglah anda sblm anda d jogingkan..ok fine kalo nak p kelas ka apa ka bleh p ngn m0t0,but plezz,ptg2 amek masa g jalan2 or wutever i d0nt kn0w n a dont care..u have to shuha!!!(berjalan p0wn satu exercise yg baik)

  3. elakkan dari p food court..n plezzz bzkan diri ko ngn laptop..its ok cam layan2 kawan2 kat tenet ka men game ka..itu b0leh mghilangkan ingatan ko utk makan!!!!

  4. banyakkan minum air kal0 lapar!!!!xkisah la air mende p0wn,tp kal0 bleh air k0s0ng jek...

  5. jgn byk td0!!!plez plez plez!!!! n jgn plak xckup td0..sbb mak kan dah ckp "susah gak nak kuruih kal0 xckup tid0q."igt ea...!!!

  6. sentiasa pikirkan r0le m0del yg dah bjaya kuruskan badan,xkisah la dia mkn ubat ka wurever...janji tg0k diorg dulu gemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm n skang dah kuruuuuuuuuuuuuuuussssssssssssssssssss!!!!!!!

  7. kal0 bleh la kan 4 taun dr skang or pada bt0l2 my date of birth yg ke 24,aku nak dah berada lam golongan paling ter0k p0wn berat maintain 60 or bawah dr angka tuh..

  8. n kal0 bleh aku nakkan supp0rt dari kalian semua...yg mana tau aku punya azam mcm nie punya besaq!!!n bg yg baca blog nieh..plezzzzzzz...i'm begging u!!!!

last but n0t least......




KAWAL NAFSU ANDA NURUL SHUHADA BINTI ROZI!!!!!


OK2,ENTRY KALI NIE MMG BERBAUR AGAK GANASSSSSSSS...
JADUAL DAH KUAR,KITA TG0K DAY BY DAY!!!!

n0te : apa k0rang nak kata p0wn kata lah..aku dah xpeduli lg..(fullstop!!!!!!)


~SPIRIT WIF LOVE~
SHUHA SHUHI

4 comments:

noraini ibrahim said...

hehe....
go..go...cayok.

shUhashUhi said...

thx kak....kena kontr0l dah pas nie..nak pulun la dlm sbln nieh...b4 fly back 2 h0me...at least,10kg...ahahaha

Mia-Ina said...

utk adik shue....alhamdulillah setakat ni akak bangkit juga wp akak dinasihatkan doktor pakar agar menjaga kesihatan.

wp akak x leh workout lama2x..bg akak, tu bkn alasan..semuanya dtg dr diri kte sendiri....saat ni akak makan dgn penuh berpada2x....wp bahana menimpa diri...akak msh ingat segala pantang larang yg membolehkan akak dpt 61kg-49.5kg(normal)..segalanya sukar, tp jk nak ...kte hrs kuat...wp pernah kwn2 perli mcm2x...ble diaorg tgk hasilnya now, diaorg terkejut...so, adik jgn pts asa....adik tgh study...jgn x mkn langsung dik..bahaya tau...mcm akak dulu study,kena makan..takut sakit kepala ..x msk belajar...adik buat yg termampu ye.mgkn leh mula dgn pengurangan makanan like kunyah kerepek & segala jajan.

shUhashUhi said...

thx akak atas nasihat suma nieh..hehehe..

dulu masa xabes sk0la g nak diet dah,pas2 cikgu ckp jgn lg..sbb nt xleh study..sbb kalo nak study perlukan tenaga..

pas2 pas spm nak diet da xjalan sbb masa 2 keja byk cakap..shue jd speaker utk 1 syarikat..s0,pas bg taklimat kat org ramai,penat2..laparrr je,pas2 mkn jee..

n then skang dah kat uni..thn lepas kalo xsilap,shue amek 1 produk nieh..sbnrnye mmg bkesan n perlu gak la bsenam n jaga pmkanan,n dah turun 10kg..dr 82 da tgl 72..pas2 mula xjaga..aduhhh,rasa rugi sgt sbb skang ar0und 79-81..ter0k kan..

bila org tnya berat brape,rasa malu nak jawab..sbb berat xpadan ngn tgi..shue punya tinggi 154 jek kak..

k lah,meng0mel lak shue kat cnie..shue akan cuba sedaya yg mungkin..geram lak tg0k org len bjaya..n geram gak tg0k kwn2 yg badan xnaik2 wp mkn byk..aduhh sbb shue mudah naik lambat turun..mak p0wn ckp shue geMMM air..tp bkn ke geMMM air mudah turun??ntah la..

shue cuba nak amek balik angka 70 at least..

Post a Comment

baby ucuk & me

baby ucuk & me
love each 0ther

:: my ucuk & me ::

Agak2 bila si shuhashuhi nie akan capai target berat badannya??

~~titipan CINTA sampai nanti sampai MATI~~'s Fan Box

CHUBBY GIRL'S BUFDAY