Saturday, April 17, 2010

tips CINTa


Tips Cinta/Ungkapan Cinta


Sebelum seseorang itu berkapel, sudah semestinya mesti ada salah sorang tu yang akan cuba memikat kan? Mesti ada orang yang akan memulakan dulu dalam bab-bab berkapel ni. Jadi di sini, saya ingin berkongsi dengan korang semua cara-cara bila seseorang itu cuba memikat diri kita.


1. Mula-mula, mesti la dia akan mintak no phone kita kan. Tapi nak mintak tu kadang-kadang, ada yang mintak terus dari kita. Ada yang mintak secara underground (maksudnyA, mintak dari kawan-kawan kita la). Tak pun, menggunakan “intelligence” untuk mendapatkan no phone kita tu.


2. Selepas dah dapat no phone, apa lagi, dia mula buat-buat salah hantar mesej la, tersalah call la. Then siap tanya ni no sape, etc. Padahal dia yang start dulu kan? Tak ke pelik tu.


3. Dia akan selalu mesej kita. Tanyakan khabar, dah makan belum, dah mandi ke, etc. Then if tak puas lagi, die akan mesej-mesej dengan kita sehingga la pukul 2, 3 pagi. Dalam ngantuk-ngantuk tu pun boleh kata mata masih segar lagi.


4. Dah tu pulak, dah penat-penat nak mesej, dia akan terus call kita. Konon cakap kredit banyak sangat sampai provider nak potong line dorang. Tapi sebenarnye, nak dengar suara kita sebelum die tido. Nak hilangkan rindu la katakan. Even masa tu kita still rasa takde pape lagi.


5. Then, tibe-tibe dia akan ajak kita keluar. Keluar gi makan ke, keluar teman die belikan barang-barang dapur ke, ape ke. Memang pandai dorang ni dalam bab-bab mengajak keluar. Siap kalau takde kereta tu, sanggup pergi pinjam kereta kawan or sewa kereta.


6. Dah tu pulak, bile dah lama berkenalan, mula la dah tukar pulak status panggilan dalam mesej. Bucuk-Comot la, Sayang-Abang la, Mama-Papa la, dan macam-macam lagi la panggilan. Tapi rasa-rasa, Mama-Papa tu selalu orang guna selepas declare or dah lama kapel.


7. Dari situ pulak, mula la start mesej-mesej nakal. Konon-konon nak bermanja la tu. Even ada yang berkongsi masalah dan sama-sama fikirkan macam mana nak setelkan masalah tersebut. Dalam masalah pun, dia still nak buat lawak untuk bagi kita happy.


8. Dan akhir sekali, sekiranya dia betul-betul nak pikat kita dia akan approch kita. Tak tahu la pot mana dia nak amik sebagai tempat dia nak mendeclare tu. Ada yang dalam telefon je, ada yang jumpa terus, ada yang sanggup datang malam-malam coz nak bersaksikan bulan ke, ape ke. Tapi if dia betul-betul suka pada kita, dia akan cakap yang dia nak menjadikan kita sebagai pasangan hidup dia.


Namun begitu, tak semua yang akan berakhir dengan kegembiraan. Ada yang apa yang kita harapkan, tidak menjadi. Tapi apa salahnya. Even dia tidak menjadi milik kita, kita still boleh berkawan dengan dia kan kan?


p/s : hahaha,sgt menlawakkan..paling xleh blah kat panggilan manja tuh..acewaaahhh..sape2 yg terasa 2 msti tgah senyum meleret2 kat lantai tuh.. "t0l0ng lap lantai ke bang/kak???"

hahahaha...


hmm,ada gak yg bercinta lam email jek..al maklum la zaman da m0den..hehehe..s0 sweet..mesti kalo shari xdapt email,mau d0k melent0k jek depan lappy..tgu email dr yg tersayang..


tp kan tp kan...

ada jugak org yg bercinta xdalah bagai nak rak sgt..bercinta berlandaskan Islam..fulamak,dasyat..siap berhadis segala..(i likeeeeeeeeeeeeee) ehem ehem,ade org terasa x??hehe..jgn maraaa aaa... =)

c0ntr0l jiwa,c0ntr0l hati,insyaAllah...abadi selamanya..aminnn...


wif l0ve

shuha shuhi

4 comments:

Mia-Ina said...

wah adik shue dah jd pakar cinta pulak....sejak dok berbunga2x cinta ni ye...belajar jgn x belajar utk exam k..gd luck study

shUhashUhi said...

baru pakar cinta juni0r...akak la t0k gurunyer...ngeeee3

haniey said...

shuha.. wakakakka. sebijik sepapat kene batang idong. suuuumeee sameeee kecuali las skalik. hakhak :) manela ko dapat ni/ kesah hidop betol. ngeh ngeh

shUhashUhi said...

dah kata d0c cinta...eh eh..pakar cinta..gini lah kawe....wakakakaka

Post a Comment

baby ucuk & me

baby ucuk & me
love each 0ther

:: my ucuk & me ::

Agak2 bila si shuhashuhi nie akan capai target berat badannya??

~~titipan CINTA sampai nanti sampai MATI~~'s Fan Box

CHUBBY GIRL'S BUFDAY