Saturday, April 10, 2010

***PART 2***

rek0d rek0d rek0d!!!!!!!!!!!!!
bukan rek0d aku da kurus...tp apa yg aku nak rek0dkan is apa yg aku da makan..ahahahah...
09/04/2010 - hari 1
semalam punya cite..
10/04/2010 - hari 2
menu aku hari nieh :

sarapan:
xdak!!!



lunch:
phyt0 - 1 sachet
24 ince - 1 sachet
allive - 1 sachet



ikan tilapia merah bakaQ - 1 ek0Q kecik (RM1.50)
ikan tilapia deep fried - 1/2 ek0Q (ehsan drpd esah c0t cet sbb dia dah xlarat nak abeskan) hahaha

yang ruang k0s0ng 2 lah pat0tnya ikan yg aku beli kat bazar putra td punya tempat lot parking..hahahasebelah 2 ikan yg kak eni makar0ni beli..ceh,tiba2 cita sai makanan,hbes suma org jd mkanan..gil00 ka hapa...


petang sket:

cheese bun - sep0t0ng

malam:
skang da 1030pm..
mybe air mil0 suam n biskut 2keping..mybe oke..xtau ler nak mkn o x..hahaha

bleh plak mcm nieh...

n td kul 8lebey,aku ada wat aktiviti kuarkan pel0h sket..ptang 2 terbant0t nak wat aktiviti nieh sbb tersinggah tempat berg0sip sekejap..hahaha
aku kuarkan pel0h lam 10min jer..amek kesempatan ler sbb rumet ku kuar mkan..
hahaha..bila ada org,malu..xdak org hilang habes kemaluan..(ops,,jgn pkiaQ xsen0n0h oke..tampaQ mau???)hahaha

nak tau x apa menu utuk kekalkan kesihatan aku b4 nieh???hahahaha

megi makanan rutin setiap pelajar universiti..(ewahhh,skema la plak)makan dgn ch0pstik ye tuan2 dan puan2..hahaha..siap ade sayur tambahan lg..carr0t n kacang pis..(erk,t0l ke kcg pis??)hentam sajalah..

nieh plak menu aku utk ari jumaat ke khamis ntah..nasi ayam penyek..igtkan RM4 jek..tup2 RM6..amek kau!!!hahahaha...tp mmg puas la mkn time nieh..xigt lgsung badan dah bambam..
and nieh pic aku masa p0stm0rtem mak0sra baru2 nieh.. 06/04/2010
s0,jgn tertipu oke..itu pakaian serba hitam..mybe nampak agak tembamm..
kal0 baju yg warna selain hitam,mybe akan nampak tembam kuasa3..hahahaha
saja2 ja nieh nak bg tatapan utk pembaca..mybe nak tau bdn aku bambam mcm mana..hahahah

***********************
hmm,berbalik pada tujuan asal..aku kan tgah on diet skang..wal0p0wn kdg2 per0t rasa len mcm..yalah,dulu dah diet dah turun 10kg..n dah nek balik..so,per0t agak terkezut ngn keadaan aku yg tiba2 nak on balik..hahaha..bukan ON CINTA hantar kat 33333 tuh!!!!!
n aku ada teringat la kata2 oprah winfrey(ntah bt0i dak aku eja nama dia nieh...) bukan OPAH yg kat kampung nun..dia ada ckp yg...
"saya berbangga dengan badan saya kerana saya dapat apa yang saya dapat sekarang dengan badan saya nieh.."
mmg xd nafikan aku p0wn berbangga gak n bersyukur gak dengan badan aku nieh..(bersyukur itu penting tau dalam hidup..) but,aku nak sihat jek..hehehe..b0leh la tg0k balik apa yg badan aku dah sumbangkan dlm hidup aku..
1. jatuh longkang xbrapa nak sakit sebab badan yg bambam nieh leh jd kenyal bila jatuh..so that suma tulang menunlang lam badan nieh agak terlindung lah dr hentakan..hahaha..b0leh x mcm nieh???

2. next,badan yang bambam nieh telah membuatkan seni0r di blok ku (time orientasi) letak nama blok (ala2,nama manja kat blok) as DaBomb.. sbb di0rg ckp antara suma freshie batch 2 aku yg paling bambam..a.k.a c0meiiii...hahaha...so, skang suma agak kenai aku..dengan nama yg senior2 dah bg kat aku..)thx senior,s0bs0bs0b..terharu nieh)

3. mudah org nampak..mau nya x..kal0 suma org kurus2 belaka tiba2 ada 1 makhluk tuhan paling seksi nie ses0rang jek bulat di c2..hahaha..tidak kah itu menjadi keistimewaan pada aku..so,aku p0wn xleh la nak bising..c0nt0h paling senang nak tg0k situasi nieh masa perhimpunan or apa2 acara yg ramai2 berhimpun..hahaha

and byk lg sbnrnya nieh..tp cukup lah k0ngsi2 yg nieh dulu..masa utk study ye shuhashuhi ha hu hi...hahahaha
~diet wif l0ve~
shuha shuhi ha hu hi

2 comments:

Mia-Ina said...

hi shue...makan nasi ayam tu habis semua ke/shue amalkan nasi 1/2 je sekarang...??

shUhashUhi said...

kak mia..masa nieh x ON lg diet...hahaha..mkan habes..tp lambat..org len dah lama abes,baru shue abeskan nasi tuh..masa 2 rasa pen0h sgt per0t..tp smlm xmkn nasik..mkn ikan ngn r0ti jek..rasanya ari nieh p0wn nak mkn ikan bakaQ lg la..sbb ada bazar smlm ngn ari nieh je..

Post a Comment

baby ucuk & me

baby ucuk & me
love each 0ther

:: my ucuk & me ::

Agak2 bila si shuhashuhi nie akan capai target berat badannya??

~~titipan CINTA sampai nanti sampai MATI~~'s Fan Box

CHUBBY GIRL'S BUFDAY